frances yoga ohmstudio alkmaar
Yoga en meditatie
Frances Roselaar
Yoga en meditatie
02/22/2024
1 min
0

Hoe yoga je sneller helpt herstellen van je jetlag (of na lange reisdagen met de auto, bus of trein)

02/22/2024
1 min
0

We naderen het einde van de zomervakantie periode en dat betekent dat veel mensen weer urenlang in de auto, op het vliegveld, in het vliegtuig, de bus, trein of een ander vervoersmiddel zitten. 


Misschien denk jij na zo'n lange reis: ik ga de komende dagen lekker rustig aan doen om te herstellen. Lekker uitslapen, niet teveel van mijn lichaam vragen, goed eten. Lekker niksen. Maar weet je dat yoga jou kan helpen om juist weer veel sneller de oude te zijn?


Ik som het even op voor je! Sneller herstellen van een jetlag of na een lange reis met yoga


  • Twists in yoga maken je stramme, stijve rug weer soepel. Ook stimuleren twists je maagdarmstelsel en daarmee helpen deze houdingen bijvoorbeeld bij een opgeblazen gevoel en het verwerken van voeding.  

  • Staande poses, flows en lunges zijn een mooie tegenhanger van al dat zitten, breng je benen weer in beweging zodat je de vermoeidheid uit je benen kwijtraakt.

  • Een hogere hartslag stimuleert je bloedsomloop waardoor afvalstoffen beter kunnen worden afgevoerd.

  • Bewegen (en buiten zijn, het liefst op blote voeten om te aarden) boost je circadiaans ritme, je biologische klok. Zeker als je uit de US of Azië komt, en echt een reis hebt gemaakt door verschillende tijdzones heen, helpt het om met je blote voetjes buiten te lopen en het zonnetje op je gezicht te hebben.

  • Buiten zijn en bewegen zorgt ervoor dat de productie van serotonine en dopamine toeneemt en je je weer happy voelt. 


Kortom, reden genoeg om na je vakantie bij thuiskomst je mat uit te rollen of, om lekker aan te haken bij een les van mij in het park of een van de studio's waar ik les geef. 


Ik zie je graag op de mat!


Liefs. 


Frances  

Reacties
Categorieën