frances bloemen loslaatritueel oceaan zee
Mindfulness
Frances Roselaar
Mindfulness
02/22/2024
1 min
0

Mindfulness tips voor elke dag

02/22/2024
1 min
0
Merk jij dat je je soms gestrest voelt en kun je wel tools gebruiken om meer in het moment te leven? Mindfulness is een bewezen manier om stress en angsten te verminderen en meer in het nu te zijn. Ik deel een paar practices met je die ik zelf gebruik:

-Mindful wandelen

Bewegen is goed voor je, en zonlicht (vit D!) ook. Kijk ipv naar je telefoon naar je omgeving: wat zie je? welke kleuren? planten? dieren? Voel je de zon, regen, of wind? en wat hoor je? Door je aandacht naar je zintuigen te brengen, kom je naar het 'nu' en weg van je to-do lijstjes.

-Bewust ademen

Sluit je ogen en adem in, en durf geluid te maken met die zucht als je uitademt. Voel wat die zucht met je lichaam doet.

-Single-tasking

Probeer eens één taak van je lijstje tegelijk te doen. Sluit alle tabbladen of de apps op je telefoon behalve die waar je mee bezig bent. Dit helpt met je focus en mentale space vrij te maken.

-Beweeg je lichaam

Yoga, dans, sport maar álle bewegingsvormen bevorderen mindfulness door je bewust te maken van je lichaam. Beweging draagt bij aan verbetering van je spierkracht, flexibiliteit, verminderd stress, angst, depressie, verbetert je slaappatroon en de algehele welzijn en kwaliteit van leven.

-Eet met aandacht

Onderzoek toont aan dat als je mindful eet, je over het algemeen meer compassie voor jezelf hebt en minder snel beloont met ongezond voedsel, wat leidt tot een beter lichaamsbeeld en meer #zelfliefde. Maar, hoe doe je dat? Neem 30 seconden de tijd om je maaltijd te bekijken; observeer de kleur, texturen, geur en opmaak van je bord. En leg tussen de happen door je vork neer. Eet zonder telefoon.

-Sta stil bij je dag 

Het opschrijven of benoemen van wat je waardeert of waar je dankbaar voor bent, verschuift aandacht van o.a. negativiteit, verdriet en frustratie, naar de dingen die ons gelukkig maken of waar we plezier aan beleven. Neem aan het eind van de dag een momentje en stel jezelf de volgende vragen: Waar heb ik om gelachen? Welke dingen gingen goed vandaag?


Ik ben benieuwd, gebruik jij wel eens mindfulness tools? En welke dan? Misschien heb jij een tip die je wilt delen. Ik hoor het graag.

Liefs,

Frances

Reacties
Categorieën